Odnošenje starog nameštaja u Beogradu

Odnošenje Starog Nameštaja na Deponiju u Beogradu U eri brzog tempa života i konstantnih promena, sve češće se susrećemo sa potrebom da zamenimo stari nameštaj novim. Bilo da je u pitanju selidba, renoviranje doma ili jednostavno želja za osveženjem prostora, stari nameštaj mora negde da završi. Upravo iz ovog razloga, važno je razmisliti o odgovornom i ekološki prihvatljivom načinu odlaganja starog nameštaja.

Zašto je važno odnositi stari nameštaj na deponiju?

Nekontrolisano ostavljanje nameštaja na neprikladnim mestima može prouzrokovati brojne ekološke probleme. Na ulicama, pored zgrada ili u prirodi, stari nameštaj ne samo da narušava estetiku okoline, već može biti i potencijalna opasnost za okolinu i zdravlje ljudi. Deponije su specifično dizajnirane da prihvate i obrade velike količine otpada. Kada se nameštaj odlaže na ovakvim mestima, postoji sistem koji se bavi njegovim recikliranjem ili pravilnim odlaganjem.

 • 1

  Jeftino i pouzdano

  Jeftino odnošenje starog i neupotrebljivog nameštaja u Beogradu po najpovoljnijoj ceni.

 • 2

  Istog dana

  Kada nas pozovete, odnošenje starog nameštaja obavljamo istog dana ili kada vam odgovara.

 • 3

  Akcija -20%

  U toku je akcija odnošenja starog nameštaja i nepotrebnih stvari na teritoriji celog Beograda.

Kako odneti stari nameštaj na deponiju u Beogradu?

Beograd, kao metropola, nudi različite opcije kada je reč o odnošenju starog nameštaja:

 1. Javne službe: Gradska čistoća nudi usluge preuzimanja krupnog otpada. Potrebno je kontaktirati službu, dogovoriti termin i nameštaj će biti preuzet.
 2. Privatne firme: Postoji veliki broj firmi koje se bave odnošenjem i odlaganjem starog nameštaja. Prednost ovakvih firmi je fleksibilnost i mogućnost dogovora oko termina i načina preuzimanja.
 3. Samostalno: Ukoliko imate odgovarajuće prevozno sredstvo, možete sami odvesti nameštaj na deponiju. Ovo je često najbrža opcija, ali zahteva fizički napor i organizaciju.

Šta uraditi pre odnošenja nameštaja?

Pre nego što se odlučite da odnesete nameštaj na deponiju, razmislite o sledećim koracima:

 1. Recikliranje: Neki delovi nameštaja, poput metalnih ili drvenih delova, mogu se reciklirati. Informišite se o lokalnim centrima za reciklažu i odložite ove materijale na pravom mestu.
 2. Donacija: Možda vaš stari nameštaj može poslužiti nekome drugom. Postoje brojne humanitarne organizacije koje prihvataju donacije nameštaja.
 3. Preprodaja: Ukoliko je nameštaj još uvek u dobrom stanju, možete ga ponuditi na prodaju ili zamenu preko različitih oglasnika ili društvenih mreža.

Besplano odnošenje starog nameštaja

Ako živite u Beogradu i želite da se oslobodite starog nameštaja koji više ne koristite, postoji nekoliko načina da ga se rešite. Jedna od mogućnosti je besplatno odnošenje starog nameštaja, koje je dostupno u nekoliko organizacija u Beogradu.

Jedna od organizacija koja pruža ovu uslugu je JKP "Gradska čistoća" . Ova kompanija obezbeđuje besplatno odnošenje velikog i teškog smeća, uključujući i nameštaj, za građane Beograda. Međutim, potrebno je da najavite odvoženje najmanje tri dana unapred i da obezbedite pristup vozilu koje će preuzeti vaš nameštaj. Takođe, postoji ograničenje u količini nameštaja koji se može odložiti.

Kako formiramo cenu za izbacivanje starog nameštaja

Određivanje cene odnošenja starog nameštaja je uslovljeno mnogim faktorima. Između ostalog, na cenu presudno utiče količina nameštaja i stepen zapljanosti ili zapuštenosti. Da bismo mogli da odredimo cenu, neophodno je da nam kažete šta sve od stvari je potrebno odneti, sa kog sprata, iz kojeg dela grada i da li u zgradi postoji teretni ili običan lift, i na kraju, da li uopšte postoji lift.

Koliko traje izbacivanje starog nameštaja iz stana

Izbacivanje starog nameštaja radimo u rekordno kratkom vremenu. Naša ekipa je uigrana i efikasna, pa će vaš nameštaj biti iznet i izbačen za svega par minuta, ili par sati, u zavisnosti od količine stvari. Čak i tamo gde nema ili nije dozvoljena upotreba lifta, izbacivanje nameštaja iz stana će biti završeno veoma brzo, jer u takvim slučajevima šaljemo veći broj ljudi.

Gde odnosimo stari nameštaj

Stari nameštaja odnosimo i odlažemo isključivo na legalnim gradskim deponijama, a veoma često ga doniramo i poklanjamo onima kojima je potreban najviše . Nameštaj koji izbacimo iz vašeg stana se veoma često reciklira ukoliko je to moguće. Ono što posebno ističemo je da nameštaj uvek odvozimo, nikada ga ne ostavljamo oko ulaza ili pored kontejnera.

Odnošenje gabaritnog i zapuštenog nameštaja

Gabariti vašeg starog nameštaja za nas ne predstavljaju nikakav problem. Kako je nameštaj neupotrebljiv i spreman za odlaganje na deponiju, sav nameštaj koji ne možemo u jednom komadu da odnesemo, demontiraćemo i odneti u delovima. Ako je nameštaj koji želite da bacite zapušten i neodržavan, to takođe ne predstavlja problem za odnošenje, ali utiče na cenu odnošenja starog nameštaja.

Prilikom zakazivanja odnošenja starog nameštaja, ukoliko su veće količine nameštaja u pitanju, molimo vas da nam pošalje slike svih delova nameštaja koji želite da odnesemo.

Zaključak

Odnošenje starog nameštaja na deponiju u Beogradu je važan korak ka očuvanju naše okoline i stvaranju lepšeg i čistijeg grada. Bilo da se odlučite za javne službe, privatne firme ili samostalno odnošenje, ključno je postupati odgovorno i ekološki svesno. Osim toga, uvek razmislite o mogućnostima recikliranja, donacije ili preprodaje pre nego što se odlučite za krajnji korak – odlaganje na deponiji..

Pozovite nas i rešite se starog nameštaja i nepotrebnih stvari brže i lakše nego što ste mogli i da zamislite!